Sunday, 31 December 2017

Puhtaalla pöydällä

Uusi vuosi 2018 kolkuttelee ovella ja olisi aika suunnitella, mitä kaikkea uutta uusi vuosi toisi tullessaan tai mitä uusia taitoja haluaisi opetella ja kokeilla.

Ainakin haluan tulevana vuonna tehdä erilaisia ja jonkin todella haastavankin tilkkutyön ja harjoitella vapaatikkausta. Ikuisuusompeluhaavelistalla on takki ja housut. Aikaisemmin jo mainitsinkin, että haluan tehdä itselleni noin yleensä myös käyttövaatteita - ja ei aina sillä samalla kaavalla. :D

Paperiaskartelu, ATC:t, grafiikka, maalaaminen ja muu taiteilu on myös jäänyt ihan ompelun jalkoihin, ja haluaisin tehdä niitäkin juttuja enemmän tulevana vuonna.

Lisäksi haluaisin tehdä paljon muitakin juttuja, kuten toivon, että olisi esimerkiksi aikaa viimein ja edelleen opetella käyttämään photoshoppia ja vektorigrafiikkaa, piirtää animaatioita, suunnitella omia kangaskuoseja -ja kaavojakin. Tämä kaikki olisi aikaa vievää opettelua ja ähräämistä tietokoneen ääressä. Sellainen kököttäminen ei toisaalta houkuttele, mutta silti haluaisin osata.

Ja tietysti haluan ommella laukkuja! Riittääkö vuosi tähän kaikkeen?

Vuoden vaihtumisen kynnyksellä sain kuitenkin jo uutta inspiraatiota: tälläinen "fabric weaving" (kangassuikaleilla kutominen) tulee varmaan olemaan käsityöpiireissä jonkinlaisena trendinä tulevana vuonna.

Ensimmäiset 2 suikalekerrosta

Muistan joskus lapsena tehneeni vastaavia paperisuikaleilla: eri tavoin suikaleita rytmittämällä sai aikaiseksi erilaisia kuvioita.
Kolmas suikalekerros tulossa
Törmäsin ihan ensin tällä kangassuikaletekniikalla tehtyyn "tumbling block"-kuvioon. Tykkään tuosta 3D-kuutioilluusiosta kovasti, ja olen vähintään vuoden pyöritellyt mielessä sellaista tilkkupintaideaa. Ja joskus aloitinkin paper piecing-tekniikalla, mutta liian tukevista kankaista -se oli liian raskasta ja kivuliasta käsinommeltavaa, joten hylkäsin sen projektin.
Valmis pinta ja pannulappu

Tähän kudontaideaan törmätessäni olin juuri tekemässä itselleni viimeinkin kauan kaipaamiani pannulappuja: ensimmäinen oli viimeistelyssä ja toiseen mietiskelin, mitä kankaita leikkaisin.

Enpä sitten leikannutkaan ihan niitä kankaita, mitä ajattelin, enkä ollenkaan niin, kuin olin ensin suunnitellut.

YouTubessa löytyy mahtavia videoita tästä tekniikasta hakemalla "fabric weaving".

Nyt minulla on kaksi uutta upeaa pannulappua! Tähtikuvioisen tein vastaavan reilu vuosi sitten ja annoin sen lahjaksi. Siitä lähtien on pitänyt tehdä moinen itsellekin.
Nyt on, ja lisäksi sitten tuo 3D-illuusiokuutiopannulappu. En tiedä, kummasta pidän enemmän. :)
Mahtavaa, että sain kuitenkin jo jossain muodossa toteutettua tuon kauan kaipaamani kuutioilluusio-tilkkupinnan, vaikka tuo hyvin pieni tilkkutyö onkin. :)
Ja tuolla weaving-tekniikalla tekee mieli tietysti kokeilla tehdä isompaakin pintaa.


Hyvää ja inspiroivaa uutta vuotta kaikille!

No comments:

Post a Comment