Sunday, 14 January 2018

Vuoden ensimmäiset kässäostokset

Uusi vuosi EI lähtenyt kovin lupaavasti käyntiin siltä osin, että olin hengessäni julistanut tammikuun älä-osta-mitään-kuukaudeksi ja vähän niinkuin vannottanut itselleni, että kaapeissa olevat kankaat riittävät ompeluihin ainakin kesäkuulle asti.

Tilkkupeittojen takapuolikankaat

Ostoslistalla oli akuutisti ainoastaan edullista lakanakangasta parin tulevan tilkkupeiton taustapuoliksi.Plus nyt hieman kutkutteli Kuusessa parit kankaat, mutta niitä ei olisi ollut mikään pakko ostaa -kyllä minulla vaatteita riittää päällepantavaksi.

Tilkkupeiton takapuolikankaat sainkin mukavasti hankittua Kangaskapinalta -ruohonvihreää telttailupeittoni taustaksi ja vaaleaa beigeä goottipeiton taustaksi -  ja kun Kapina sopivasti päräytti hankkimisajankohtaan -18% alen, samallahan kannatti ostaa paria sillä silmällä katsomaani vaatetrikootakin. Koska silkkaa säästöä.


Oikean yläkulman oranssikukkainen ja -kurpitsainen trikoo on kutkutellut Kangaskapinalla pidemmän aikaa, ja nyt sorruin siihen. Siitä tulee jonku mekko/paita. Mustapohjainen Lemonade-trikoo oli heräteostos: tykästyin siihen nyt yhtäkkiä. Alarivin vesimelonin pinkki ja munakoison väriset trikoot ovat leggareiksi. Minulta on puuttunut tuollaiset punertavammat sävyiset alaosat, ja tuon vesimelonipinkin trikoon valitsin oikeastaan ensin ja tajusin sitten, että se tulee käymään aivan täydellisesti tuon Lemonade-kankaisen mekkotunikahommelin kanssa. Kesävaatteet on siis nyt jo katsottuna valmiiksi!
Lisää vaatekangashankintoja. KUUSI Collectivella oli pop-uppinsa viimeiset päivät, ja piti sännätä sinne hakemaan pois tämä Käpysen Kukkasade, jota olen vereslihalla himoinnut muutaman kuukauden. No eikö ole mahtavin printti ikinä!? Tästäkin tulee jokin mekko/tunika. Ja vesimelonipinkit SEKÄ munakoison väriset leggarit tulevat käymään tämänkin kanssa ihanasti.

 VANJA SEAsta olin ehkä vasemmalla korvalla ohimennen jotain kuullut tai nähnyt, muistaakseni ainakin kesällä Fiskarsissa näin jonkin kyltin, jossa oli tuo nimi, mutta en silloin tiennyt, mitä se tarkoittaa enkä nähnyt mitään putiikkia. Noh, Kuusen ansiosta pääsin joulun alla hiplailemaan noita VANJA SEAn kankaita ja niiden sävymaailma, pehmeys, keveys ja ilmeinen laadukkuus jäivät mieleeni ja koin siis sen kuuluisan a-haa-elämyksen.
Nämä siis ovat 100% luomupuuvillaa ja Suomessa kuosiin neulottuja paksumpia neuloksia. Paksumpia, mutta ei niinkään painavia.
Ihastuin ja sijoitin tähän ötökkäkuosiin. En tiedä vielä, mitä siitä tulee: ehkä neuletakki, ehkä pitkähihainen paita tai voisi siitä tehdä housutkin. Tuo olisi tajuttoman ihana tuubihuivinakin.

Tämä ostoksieni esittely alkaa jo hieman - ja ei niin vähääkään - hävettää, mutta 1) jonkun täytyy pitää kansantalous pystyssä ja 2) kuten olen todennut, tämä kangas- ja kässäilytarvikkeidensa ostoluettelointi on itselleni niin hyödyllistä. On niin palkitsevaa myöhemmin selata taaksepäin näitä ostostelupostauksia ja huomata, että on käyttänyt ostoksiaan ja tehnyt niistä jotain kivaa ja mahtavaa!

Eiliselle, lauantaille, sijoittui vuoden ensimmäinen Tallinnareissu, ja yllä on Abakhanin löytölaarin vaatekangaslöydöt. Nämä maksoivat yhteensä 18 euroa, joten ei paha, kun näistä tulee nyt saamaan ainakin 3 vaatekappaletta. Raidalliset on trikoita paidoiksi/tunikoiksi ja sini-liilasävyinen kevyttä joustamatonta puuvillaa myös johonkin yläosaan tai mekkoon. Luultavasti mekkoon.

Sitten tilkkupuuvillat! Rakkautta! Jos ihmisen pitää tehdä asioita, joista tulee onnelliseksi, niin suosittelen kauniiden kankaiden katselua ja koskettelua.
Nämä löytyivät kaikki yhtä lukuunottamatta Karnaluksista. Näitä ei tarvitse sen enempää puolustella: kaikki tulee ennenpitkää käyttöön laukuissa, pussukoissa ja erilaisissa tilkkujutuissa. Tilkkuvarastoni alkaakin olla aikamoista silppua: siivosin tilkkulaatikkoa ja siellä ei ollut montaa palaa, joista olisi saanut enää mitään sivutaskua isompaa asiaa. Nyt on taas muutama pidempi pätkä ihania kankaita!

Härpäkeosaston ostokset olivat tällä kertaa helmilankoja tilkkupeittotikkailuun (päätin ruveta ihmiseksi, joka tekee sen käsin), tikkausneuloja, uudet terävät lankasakset, punaista terenauhaa, kumpparia ja muutamia vetoketjuja.

Sitten vaan hommiin: ensin pitäisi pyykätä nuo kaikki kangasmassat.

No comments:

Post a Comment