Wednesday, 27 December 2017

Quilt along - Seasonal Safari, rivi 6

Sew along -tillkupeittoni on viimeistelyä vailla! Hommasta vähäisin ei tule olemaan tikkausurakka, eikä kyllä reunustaminenkaan, mutta nyt kun kaikki rivit sain kasaan noin suunnilleen jouluksi, kuten tavoite oli, on aika voittajaolo!
Viimeisen rivin sovelsin vähän eritavoin kuin ohjeessa oli. Blokeista oli tulossa isoja ja halusin näyttää kunnolla peiton teemaa eli camping-kangasta. Muissa tilkuissa se hajoaa sen verran pieneksi, ettei kuvioista saa heti ehkä ideaa. Jätin siis silppuaplikaatiot väliin ja tein tiimalasiblokeista isoja neliöitä.

Varsinaisten ohjeen mukaisten rivien väliin oli tarkoitus tehdä välirivejä aina yhdestä kankaasta kerrallaan. Minä askartelin kolme erilaista sekariviä jäljelle jääneistä tilkuista ihan koska tästä tuli ihan hirveä määrä silppua, joka muuten olisi mennyt teoriassa hukkaan,  ja täydensin mittaa parilla vaalealla, tummalla ja yhdellä vaaleanpunaisella rivillä.
Mallailua sängyn päällä. Mihin kohtaan tummat raidat?

Ja siinä se nyt on koko komeus yhteen ommeltuna! Välivanun tilasin laatubambuna ja se on valmiina, ja enää puuttuu taustakangas, joka saa ehkä olla vanha goottiteemainen aloitukseni, jota pitää vähän jatkaa. Tai sitten pitää ostaa jotain tämän väreihin sopivaa kivaa yksiväristä kangasta vaikkapa.

Luulen, että tätä pitää hetki tuumailla, ja sitten varata joku kokonainen viikonloppu ja paljon tyhjää tilaa ympärille tähän tikkausyritykseen. Sitäkin pitää tuumiskella ja ehkä se pitää tehdä käsin, koska luulen, että ensinnäkään tuo kangasmäärä vanuineen ei mitenkään survoudu ompelukoneeni alle ja toiseksi, olen aika satavarma, että tikkauksesta ei tulisi kovin hyvä, vaan joka suuntaan vetävä ja rypyttyvä.

Ehkä siis käsin. Sitten täytyy tuumiskella lankavalintaa ja tekniikkaa.

 Siinä se pötköttää <3 , olohuoneen matoksikin se sopisi koon puolesta. :D

No comments:

Post a Comment