Saturday, 27 January 2018

Joogapaita ja luottopökät

Uuden vuoden alku on tietenkin täynnä uusia terveellisempiä elämäntapoja, paluuta jumppatunneille ja yritystä ymmärtää jälleen kerran joogaa. Oma uusi vuoteni on lisäksi täynnä lupausta tehdä uusia erilaisia vaatteita ja ylittää mukavuusrajani uusilla kaavakokeiluilla.

Suuri Käsityö-lehden 1/18 -numerossa oli rennon tyylikäs joogapaita, jossa oli vyötäröllä solmittavat vyönpäät. Puserossa on kuitenkin vielä jatke lantiolle asti solmittavan osuuden jälkeen.

Itse jouduin tekemään tämän jatkeen mustalla trikoolla, kun aikaa sitten hankittua pilkkutrikoota riitti juuri vyötärölle asti sekä hihoihin. Poikkeavan värinen jatke tavallaan hauskasti korostaakin paidan mallia.

Tein muokkaamatta tasan kaavan mukaan ja puserosta tuli oikein sopiva ja mukava! Erityisesti pidän tuosta pääntiestä, joka nousee hieman kaulalle poolomaisesti. Vai olisko tämä kilpikonnakaulus? Joka tapauksessa paita on todellakin siitä kiva jumppaan ja joogailuun, että niukka pääntie ei valu naamalle eikä paita muutenkaan liiraa päällä, vaikka seisoisi päällään. Aika hyvä design siis!
Joka tapauksessa, jälleen ei parempaa kuvaa: siinä se roikkuu henkarissa.

Aion hyödyntää tätä kaavaa jatkossakin tuon kivan pääntien ja sopivien hihojen ansiosta. Solmittavan osuuden kun jättää pois, pitää jättää myös ylimääräistä väljyyttä paidasta, ja tietty pidentää helma. Arkikäyttöpaitaa varten haluan myös nostaa nyt rennosti laskettuja olkapäitä ryhdikkäämpään asentoon. Näillä muokkauksilla kohti seuraavaa kokeilua!

Liian kokeellisia täällä ei toki vielä keretty olla: talveksi hankkimistani paksummista trikoista sain pyöräytettyä siniharmaat leggarit vanhalla luottokaavalla.

Toinen talvileggareiksi aiottu kolitsikangas menikin hihoiksi ja siitä sekä Tukholman ostostuliaiskolitsista on tuloillaan seuraavaa uutta vaatetta. Pysykää kanavalla! ;)

No comments:

Post a Comment