Tuesday, 30 January 2018

Muodin huipulla: hupparimekko

Järkyttävät aikuisten potkupukuhaalarit eivät ole vielä pois muodista, ja olen ollut huomaavinani, että niiden rinnalle on nousemassa enemmän mieleiseni rentoiluvaate: hupparimekko.
 Jotain tälläistä oli ehkä mielessäni joulukuisessa Tukholmassa, kun ostin tuon vaaleanliilan collegekankaan. Jonain aamuna tässä heräsin valmiin idean kanssa: pyörää ei tarvitse keksiä alusta asti uudelleen, kun hyödynnän kahta toimivaksi todettua lempparikaavaani: yläosa on Ottobren Get Moving-huppari ja alaosa on vanha tuttu Ottobren Relaxed-mekko. :D Mutta toki tämä sovellus lasketaan uudeksi kaavakokeiluksi: kukaan tuskin huomaa sen huppariudelta, että kyseessä on taas sama mekko, jonka eri kangasvariaatioissa vietän 99% ajastani. ;)

Jälleen kerran alkaessani suunnittelemaan vaatetta huomasin, että kankaasta riittää mekko, jos teen sen ilman hihoja, tai hihallinen asia, jos jätän helman pois. Tuttu tilanne, joka käy minulle aina, koska en koskaan raaski ostaa riittävästi kangasta...
Olin kerennyt talvileggareita varten ostamani mustan kolitsin jo leikata housuiksi, mutta en onneksi ommella, joten tempaisin siitä lahkeet hihoiksi. Nyt meni ehkä hirveästi kangasta hukkaan, mutta hätä ei lue lakia.

En jaksanut askarrella huppuun kiristysnyöriä, koska varastoissa ei ollut sopivan väristä, ja en niitä kuitenkaan koskaan käytä. Yksityiskohtana roikkuvien hupunnarujen sijaan on sitten lyhyt mintunvihreä vetoketju. Jonka ihme kyllä vain parilla muutaman tikin purkamisella sain asettumaan siististi ja pönkötämättä.
Päätön vessaselfie!
Tämä vaate on niin lämmin, pehmeä ja mukava! Nyt saa tulla muutama pakkasaste vielä, kiitos, niin tällä mekolla tarkenee vielä oikein hyvin.

4 comments: