Sunday, 28 May 2017

Viimeistellyt ompelukset

Onneksi lauantaina oli vähän viileämpää, eikä superkaunis ja lämmin kesäpäivä, niin ei ollut niiiiin suuri synti nyhrätä koko päivää sisällä.
Iloinen lastenpaita aikuiselle!
Sienipaita tuli valmiiksi. (Armaalle aiotut sienibokserit onneksi ei, sillä niihin aikomani pieni punainen trikoopala löysi paremman tarkoituksen.) Sienikangasta oli vain 60cm pala, joten tein runsaan helmaresorin, jotta sain paidasta riittävän ja mukavan pitkän.

Perjantaina kirppistelin tuollaisen Marimekon mansikkaisen tuubimekon, josta ei tullut otettua ennen-kuvaa, joten kuva muokatusta mekosta:
Tuubiyläosaan lisätty miehusta- ja hihapala
Leikkasin alkuperäisestä mekosta irti vain tuubin yläosasta kumppari- ja kiristysnauhakujan, ja lisäsin yksinkertaisen yläosakappaleen hihoineen.
Nauhakujasoirosta sain vielä mansikkaisen kanttauksen pääntielle ja siirsin merkkilapunkin paikalleen. :D

Yläosa piteni huomattavasti, kun mansikkakangas tuli alunperin rinnan yläpuolelle asti, ja punaista uutta kangasta on verraten enemmän kuin tavallaan oli tarve. Koko mekko valuu ekstrakankaan myötä hieman väljemmin ja näyttää rennommalta, eli hyvä tuli! Uskomaton juttu oli, että kompeissani oli juuri tuo punainen trikoopala (jonka ostin joskus aikomuksenani tehdä musta-punaiset alikeompelusäärystimet), joka oli juuri sopivan kokoinen niin ettei hukkaan jäänyt kuin pienet soirot,  ja että se oli vielä täsmälleen oikean mansikanpunainen rimmatakseen tämän mekon kanssa. Joskus käy tuuri!

Fiksasin myös taannoin tekemäni dinomekon taskulliseksi tunikapaidaksi. Yritin pitkää mekkoa pukea ylleni monta kertaa, ja aina päädyin viikkaamaan sen takaisin kaappiin, kun kyllä se vaan kaikella asustamisyritykselläkin näytti vain päälle unohtuneelta yöpaidalta.
Vein helmasta reilun palan ja taiteilin vyötärösaumaan taskut, jotta saumalle tuli jokin järkevä tarkoitus. Tähän ähräykseen meni useampi tunti, mutta ehkä se oli sen arvoista siinä mielessä, että yksi vaate valmistui käyttöön eikä jäänyt turhana täyttämään kaappia ja odottamaan kierrätykseen menoa.
Superfiksut ostokset Kangaskapinalta!
Värikkäiden ja lapsellisten printtien vastapainoksi kerkesin ostaa hirvittävän fiksusti mustaa laatutrikoota legginseihin (olen kovasti kaivannut mustia sellaisia) ja kauniin harmaata, josta haikailen kätevää jokapaikan taskumekkoa. Siinä siis seuraavat projektisuunnitelmat muutaman kymmenen muun uuden ja vanhan idean lisäksi...

No comments:

Post a Comment