Tuesday, 17 January 2017

Smooth operation - neuloshuppari


 Ensimmäinen uudella ompelukoneella luotu vaatekappaleeni on kevyt huppari. Ostin tuon kullanhohtoisen viskoosineuloksen Materialsista ohimennen ja kahtena päivänä vaatetta käytettyäni ja kerran hellävaraisesti pestyäni huomaan, kuinka huono materiaali se onkaan. En ole ennen nähnytkään rypistyvää neulosta, ja jo nyt hyvin vähäisen käytön jälkeen kangas on aivan kulahtanut ja nyppyyntynyt kainaloista ja kyljistä. Ilmankos oli alessa.

Mutta valitus sikseen, hupparin valmistaminen oli harvinaisen sulava homma uuden ompelukoneen ansiosta. Kangas liukui neulan alla ilman vastustelua, päällitikkaukset oli ilo tehdä kauniilla jäljellä ja sain myös koristeeksi leveää päällitikkausta. Ai että, rakkautta! <3

Tässä tuli ommeltua ensimmäinen huppuni ja ensimmäinen takkivetoketju, joten oli taas jännitysmomenttia kerrakseen. :D Tuurilla minulla oli Karnaluksista hamstrattuna tasan tuo yksi hopean värinen takkivetoketju, joka oli vielä täsmälleen oikean pituinen. Ja nykyäänhän on ok yhdistää kultaa ja hopeaa. ;)
Kaavat kopsasin 5/2016 Ottobresta  ja näin tästä tuli myös ensimmäinen valmiskaavoilla tekemäni vaate, historiaa! Tuollaista jännää raglan/satulahihaa en olisikaan ikinä osannut itse piirtää ja tykästyin malliin. Taidampa samalla idealla tehdä paitaakin! (Huom! kaavan mukaan hiha oli kyllä aivan ylipitkä, ei siis ole luottaminen valmiskaavoihin sen enempää kuin omiin mittauksiinsakaan)


No comments:

Post a Comment