Monday, 16 January 2017

Raha palaa ja kangas painaa


Ennen joulua tuli osteltua muutama ihana vaatekangas, joista sainkin jo viimeksi esitellyn yhden paidan tehtyä.
Mustasta trikoosta on tulossa testiversio taskullisesta mekosta ja hassu art deco-henkinen kuviollinen trikoo on jo viimeistelyä vaille valmiina leggareina.
Tässä lähimain on mukaan tarttunut myös trikoota kaikenlaista, viimeksi viime viikonloppuna Tukholmassa. Ystäväni oli bongannut kätevästi Tukholman keskustasta kangaskaupan, joten toki mentiin ratsaamaan paikka ja itselleni epätyypillisesti ostin sitten yhteensä noin 5metriä lasten trikoita. Epätyypillistä siksi, että en oikein ole trikoita harrastanut, mitä nyt parit kotileggarit tehnyt. Ja vaikka lastentrikooprintit on oikein söpöjä ja hauskoja, en yleensä itselleni niitä päälle haluaisi. Mutta nyt lähti mukaan origameja ja krokotiileja!

Nuo origamidinosaurukset, voi hyvänen aika! Aion tehdä vaaleanpunaisesta trikoosta mekon ja tulen näyttämään jättimäiseltä vauvalta yöpaidassa, mutta ei haittaa. Origamiveneistä saattaa tulla paita.
Ja tuo krokotrikoo. Onko nyt vaan siistimpää. Tästä taitaa tulla leggarit, ihan ihmistenilmoilla käytettävät.

Paljon suunnitelmia! Ja kaiken tämän mahdollistaa.. UUSI OMPELUKONE! Vaikka olin kiintynyt savuavaan ja traktorina pörisevään satakiloiseen kuuskymmentäluvun Husqvarnaani, päästin sen eläkkeelle. Erkin Saumasta ja Tikistä löysin itselleni käytettynä 30 vuotta tuoreemman 90-luvun timanttimallin.
Tässä koneeni vielä kaupan pöydällä, nyt olen ehtinyt sillä yhteensä kahtena päivänä suristella ja tuotoksia tulee esittelyyn kohta.  Ompeleminen siirtyi kertaheitolla kyllä ihan uudelle levelille. Nätisti kulkeva tikki ja hiljainen kone on ihan ihmeellinen elämys. Lisäksi nyt viimeinkin onnistuu vaikka minkälaiset päälletikkaukset, joustavan ompelu ja vapaa kirjontakin. Tämän päälle sitten vielä vaikka mitä kuvioita ja kirjottuja aakkosia. Aikamoinen! Kyllä nyt kelpaa harrastaa.


2 comments:

 1. Kivoja kankaita Tukholmasta löysit. Kroko-leggarit tulevat olemaan upeat! Jään siis odottamaan postaustasi.

  Onnea uudelle koneelle ja monia, monia kilometrejä upeita saumoja ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos!:) Kilometreittäin upeita saumoja, niitä minäkin odotan! ;D

   Delete