Monday 23 January 2017

Ruoka on hyvää, kun se on hyvää

En ole mikään ruuanlaittaja, enkä koskaan ajatellut, että tähän puuhastelublogiin sisältyisi mitään keittiötoimintaa. Mutta nyt oli niin runsas ja laadukas ruokaviikonloppu, että on pakko jakaa ylpeänä kaikki duunaukseni. Varsinkin, kun näihinkin osaan vastikään sain itse inspiraatiota taas muualta. :)


Lauantaina päätettiin syödä hyvin ja paistettiin MunaEggsPressin kautta ostetut Anguspihvit. Pakasteranskalaisten ankeutta tasapainottaaksemme lisäkkeenä oli tietysti itsetehty maustevoi ja vähän erikoisempaa salaattia.
Appelsiinikausi on täällä! Ihan paras simppeli salaatti, joka käy vaikka jälkkäristäkin on yksinkertaisesti appelsiinia, raejuustoa ja pikkuisen punasipulia.


Toinen salaatti sisältää pikaisesti höyrytettyä parsa- ja kukkakaalia, punaisia viinirypäleitä ja punasipulia. Koko homma on marinoitu oliiviöljy-etikka-valkosipuli-pippuri-ripaus suolaa-kastikkeella. Kuulostaa kummalliselta, mutta on hyvää!


Sain Ikean uuden Fika-leipomuskirjan, ja halusin kokeilla siitä illalla shakkiruutupipareita. Oli hauskaa ja helppoa ja nättejä tuli. Maku nyt ei ole juuri mistään kotoisin, mutta kovin pieleen ei voi mennä, kun ainekset ovat vehnäjauhoa, sokeria ja voita. ;D


Sunnuntaina lounastettiin omatekoisia susheja. En tykkää raa'asta kalasta (tai olen sille allerginen), joten meillä susheissa on kaikkea muuta. Tällä kertaa oikeastaan vain kahta eri täytettä: tonnikala-tuorejuustotahnaa, salaattia ja paprikaa ja toisissa brie-juustoa, kalkkunafilettä ja avokadoa. Viimeksi hifistelin rapumajoneesilla ja raaskin ostaa purkin mätiäkin, mutta edullisemmillakin perusaineksilla pääsee siis mainiosti makuun.


Jotta yltäkylläinen viikonloppu saatiin vietyä kunnialla loppuun, sunnuntai-illalla vetäistiin vielä omatekoiset mustapapupihvihampurilaiset. Liotin ja keitin ohjeen mukaan puoli pussillista mustapapuja ja tehosekoitin ne tahnaksi sipulin ja valkosipulin kera. Lisäksi pari kananmunaa, vähän korppujauhoja ja mausteeksi suolaa, pippuria, timjamia ja salviaa. Ehkä meni persiljaakin.
Pihvin kanssa sopi loistavasti sämpylöiden väliin fetajuusto, avokado ja aurinkokuivatut tomaattisuikaleet. Maistui niin terveelliseltä - ja hyvältä! Iso peukku tälle makuyhdistelmälle.


Joskus hyvä ruoka todellakin on sen vaivan arvoista - vaikka kaikki tämäkin vääntäminen vei runsaasti aikaa ompelulta! :D



No comments:

Post a Comment