Sunday 19 May 2019

Passinkannet nahkapaperista

Tämä työ vaati kaksi vuotta aikomusta ja kaksi minuuttia toimintaa. Vanhat passinkanteni lahosivat viimein täydellisesti osiin, joten ehdottomasti todellakin tarvitsin uudet suojakannet.
Katu-uskottavat passinkannet!
Onneksi komerosta löytyi sopivasti A4-kokoinen pala nahkapaperia, jonka olin joskus jo esivalmistellut eli liottanut ja rypistellyt. Katsoin hieman kokomallia vanhoista suojakansista ja piirsin yksinkertaisesti "kaavan" lyikkärillä suoraan nahkapaperille länttäämällä passin avonaisena päälle ja jättämällä tarpeeksi tilaa ympärille. A4:stä jäi passin kokoisen palan lisäksi sopivat suirot kansien sisätaskuiksi. Etukannen puolelle tuli lisäksi viistoon leikattu ylimääräinen tasku, johon sopii tuikkasta talteen rokotuskortti ja sairasvakuutuskortti. Hukkaan jäi vain pieni pala, jonka leikkasin viiston taskun reunasta.

Koneessakin oli ällistyksekseni valmiina juuri sopivan väriset langat, asetin kannenpalaset paikoilleen nipsuttimien avulla ja ompelin ympäri. Koko juttuun ei oikeasti mennyt paria minuuttia kauempaa. Silti tätä on pitänyt lykätä ikuisuuden... :D

Ja tässä nahkapaperi-materiaalissahan on oivaa juuri tämä, että raakareunat on ihan ok ja nimenomaan hyvännäköiset, joten ompelu oli sillä selvä! Ilman tukemisia, kääntämisiä, kanttaamisia, päärmäämisiä tai silityksiä heti valmista.

Harkitsin kansien koristelua tussilla doodlailemalla, mutta kokeilu jämäpalaan osoitti, että tuo micron-tussi ainakin leviää, vaikka kuinka kuivattelisi, eli antaa olla näin. :)

No comments:

Post a Comment