Friday 26 October 2018

... ja lisää kangasta..Joulupeittoon!!

Olen varmaan jo monta kertaa mainostanut, kuinka olen anti-jouluihminen, mutta... no, joulukorttien askartelu oli vasta alkusoittoa: nyt kilahdin täysin, kun uusimmassa Love Patchwork & Quilting -lehdessä oli ihana jouluteemainen tilkkupeitto-ohje. Ja samalla tekniikalla kuin Elizabeth  Hartmanin eläintilkut, joihin juuri sekosin täysin.
Cute Christmas quilt blocks by Gracey Larson
Kuva/Pic:  Love Patchwork & Quilting magazine 66/2018
(Yllä lainaamani kuva joko haluaa näkyä tai sitten ei, mutta tilkkupeitossa on siis piparkakku-ukkoja, polkakarkkikeppejä, karkkeja, nonparellipäällysteisiä kuusipipareita ja kaakaokuppeja.)

Rehellisesti, oikeasti luulin alunperin, että tilkkutöiden tekeminen on juuri tälläistä: pala kerrallaan yhteenompelua ja kuvion rakentamista. Pienoinen pettymys tavallaan olikin, kun minulle selvisi, että "oikeasti" niitä usein tehdään kätevästi ja nopeasti soiroja yhteenommellen, massana leikaten jne. Joka on kyllä kätevää ja oikeasti nopeastin voi saada aikaan ison ja näyttävän tilkkupeiton. Mutta tämä pala palalta hinkkaaminen on hauskaa ja olen niin innoissani, kun tälläisiä ohjeita on olemassa (ilmeisesti nämä tulivat jotenkin muotiin juuri?).

Okei, eli haluan tehdä tälläisen peiton!
Ryntäsin EK:n laareille, sillä tarvitsin piparin- ja kaakaonruskeaa, joulunpunaista, mintunvihreää ja taustakankaita. Punavalkoraidallista polka-karkkikeppeihin en löytänyt, mutta muuten tui aika hyvä saalis! Kyllä näillä lähtee jo projekti käyntiin. :)
Pipari, palanutta piparia ja kaakaota
Joulunpunaista, minttua ja vaaleanpunaista taustaa, varmuuden vuoksi vähän muutakin... ei sitä ikinä tiedä..




No comments:

Post a Comment