Thursday, 5 April 2018

Keväänkorvan kangasostokset

En tiedä, miten tässä aina käy näin. No, tiedän kyllä. 1) Olen kangasholisti. 2) Jos ohikulkumatkalla on kangaskauppa, siellä on poikettava. 3) Juhlin, lohdutan ja täytän tyhjyyttä kankailla. 4) Lisäksi minulla on vain liikaa ideoita, varsinkin kun näen ihanaa kangasta. 4) Jos näen ihanaa kangasta, se on melko varmasti pakko saada. Jos ei juuri nyt, palaan myöhemmin palkitsemaan itseäni mieleen jääneellä ihanuuskankaalla.

Eli, pidemmittä puheitta, maaliskuun lopun ja huhtikuun alun kangasostokset:
Käpysen tajuttoman ihana apilatrikoo on kummitellut mielessäni pidempään ja nyt kun alkoi näyttää taas mahdolliselta, että tähän maailmaan joskus taas vielä tulee valoa, lämpöä ja vihreyttä, tämä apilatrikoo tuntui ihan mahdottomalta jättää kauppaan (Kuuseen). Tästä haluan mekon.

Eurokankaassa taisin poiketa samalla reissulla kun kerran kangaskonkurssi oli jo korkattu. Satuinkin hetkeen, kun tilkkupalalaariin oli juuri kipattu tonneittain ihania uusia paloja. Noh, siinä sitten käsi  kävi ja kävi näin. Ihan vain 40cm paloja pussukka-ym ompeluihin. Tuo yläkulman pinkki konvehtikangas oli niin mauton, että sitäkin oli pakko ottaa.

-
Pääsiäisenä kävin kaverin kanssa taas EK:n laareilla kreisishoppailemassa ja mukaan tarttui näin keväisiä värejä. Tilkkuilu- ja pussukkakankaita ja marjapuuron värinen puuvillapitsi taipuu joko semipitkähihaiseksi crop topiksi tai jonkinlaiseksi jakukkeeksi. Kangasta on melko naftisti, pitää miettiä tarkkaan, mitä minimittaista siitä saa aikaiseksi.


Sinellissä oli pikkuiset tilkkupalat euron kipale (norm.3,90-4,90), joten päätin haluta viisi yhden hinnalla.

Valkoinen kangas taustalla on Kierrätyskeskuksesta 1,50e hintaan löytynyt valoverhoksi sopiva kangaspala! Valoverhoa kaipailin taas koko viime kesänkin (ainakin kaikkina niinä aurinkoisina päivinä), koska aurinko porottaa meiltä muuten kasvit kuoliaaksi ikkunalaudalta, häikäisee sekä tietenkin lämmittää kämpän saunalämpötilaan. Surffasin Ellokset ja Ikeat ja hiplasin valoverhoja siellä sun täällä ja jotenkin en löytänyt sellaisia, jotka olisin halunnut - ja sitten kesä olikin taas jo ohi siltä vuodelta. Ei tarvitsi vetää ehkä tukevampia verhoja ihan kokonaan ikkunan eteen, jos olisi valoverho... Tiedossa vain ensin pienoinen pesu, silitys ja päärmäysurakka, mutta tässä olisi kesään asti aikaa suoriutua siitä!

Lopuksi poikkesin Kuusessa vielä toistamiseenkin, koska aloin himoita Ommellisen Lacepath-lycraa keväisen iloisiksi reippailulenkkihousuiksi (ainakin sitten olisi hyvä syy lähteä lenkille, jos olisi reippaat legginsit). Uusien legginsien tarpeen finalisoi kuravettä päälle pärskyttänyt auto tuossa yksi päivä, ja totesin, että nyt haluan vielä sen Käpysen roisketrikoon, jota viimeksikin taas hiplasin.
Huraa, siinä niitä nyt on!

Ja sitten vielä kotiin kangaskauppareissulta palatessani, postilaatikossa odotti litteä paketti Koreasta tilaamiani tilkkukankaita. Voi onnea!

Nyt tämä hävettävän pitkä ostosvuodatus loppuu tähän ja lopun huhtikuuta ompelen aivan hulluna!! :D

No comments:

Post a Comment