Tuesday, 10 April 2018

Epätoivoinen limonaadipaita

Aurinko paistaa, jee! Nyt oli aika ottaa esiin tammikuussa ostettu ihana limonaaditrikoo. Meinasin siitä ensin pidempää tunikamekkoa, mutta tulin siihen tulokseen, että se olisi ehkä vähän yöpaitamainen. Otin esiin siis perusteepparin luottokaavani, ja leikkelin paidasta vain hiukan pidemmän, sekä muotoilin pääntien V-muotoiseksi.

No sehän oli huonoin idea vähään aikaan, sillä olen todeeeella huono, eli toisin sanoen en ikinä onnistu v-pääntien resorikanttauksien kanssa. No, hyvähän se on harjoitella.

Laitoin ensin pinkkiä kanttia ja pääntiestä tuli aivan hirveä. Ei pysty kuvailemaan. Se meni niin syvälle syteen ja saveen, että en jaksanut lopulta enää kolmatta kertaa purkaa, vaan leikkasin koko hoidon pois, niin että pääntie suureni (vähän liian pienikin se oli, joten ei hirveää hätää). No sitten löytyi juuri ja juuri riittävä pala keltaista resoria ja uuden yrityksen lopputulos oli ehkä vieläkin hirveämpi. Pääntie oli aivan uskomattoman ruma lörttösojotus. Enää oli vaihtoehtona heivata menemään koko paita-ajatus ja tehdä siitä sen sijaan nenäliinoja -tai tehdä jotakin epätoivoista.

Epätoivoiset korjausliikkeeni olivat selän puolelle iso muotolaskos niskaan, jotta kissan mentävä pääntielörtötys pieneni niskasta, ja epämääräinen leikkaus etupuolelle, jotta v-aukosta sai v-aukon näköisen. Siitä aiheutui ruma ja todella typerän näköinen laskos keskietuun. Epätoivon syvimmässä hetkessä muistin, että ostin jostain viime kesän lopulla eurolla kivan sitruunapinssin.


Tha-daa! Sitruunapinssi peittää laskoksen ja keltaisen resorin kanssa näyttää lähes suunnitellulta koristukselta. Selän omituista laskosta ei ihmiset oikeasti toivottavasti huomaa, ja aina voin pitää hiuksia auki. :D

Kyllä tästä käytettävä tuli, mutta kamalan epätoivoisen verisillä kyynelillä kuorrutetun ompelusession ollessa vielä tuoreessa muistissa en voi vielä rakastaa tätä paitaa... Mutta muistini on melko huono, joten enköhän siitä kesällä jo tykkää täysillä!! :D 

No comments:

Post a Comment