Sunday 1 October 2017

Varaston pienet lisäsisäänostot

Onko olemassa käsityöharrastajaa, jolla olisi kaikki tarvittava roipe jo kotona? Tai joka ei siitä huolimatta sanoisi kyllä, kun tarjoutuu vitosella matka käsityömekkaan?

 Viime Tallinnanreissun jälkeen jäi harmittamaan, etten tajunnut ostaa tuommosia kivoja metallikulmia, joita on tehnyt mieli kokeilla johonkin, kuten myöskään hauskoja kolmio-D-renkaita (alla). Viimeksi vasta ekan kerran näin tuollaisia metalliosia olevan olemassa, mutta en nyt tietenkään siinä paikassa tajunnut, että jää harmittamaan, jos en ota niitä.
No nyt on, kuten myös muutamat kullanväriset laukkuosat ja superteräviä koneneuloja tikkaukseen. Kaiken alla on taas kerran myös tukikangasta. Saas nähdä, muistinko oikein, minkälaiset tukikankaat oli oikeasti lopussa. :D

Edellisellä kerralla hamstrasin muutamia vetoketjuja, mutta siitä huolimatta olen tällä välin joutunut ähkimään vetskalaatikkoni yllä etsien turhaan sopivan pituisia ja värisiä vetskareita. Ja vyötärökumpparikin loppui taas. NO NYT on!

Kangasostoksilla olin tällä kertaa maltillinen, koska kotona on nyt oikeasti ihan hirveät tekemisjonokasat. Abakhanin tilkkulaarista oli pakko napata mukaan pala norjalaisneuletyyppiskuvioista trikoota: en yleensä varsinaisesti lämpene tälläisille villapaitakuvioille, mutta tätä en miettinyt sekuntiakaan! Palasta tulee tietysti talvileggarit ja riittää siitä vähän johonkin muuhunkin.
Tilkkukangaslöydötkin olivat hengästyttävän vähäiset: 3 pienehköä pakko-saada-palaa tarttui mukaan - sekä kauan mielessäni pyörittelemää korkkikangasta!

Korkkikangasta pitää päästä kokeilemaan pian, mutta ensin tekemislistalla olisi yhtä ja toista muutakin. Pitäisi sitten varmaankin ruveta hommiin.

3 comments:

  1. Ooh, otsikko on huikean hauska,heh. Lisäsisäänostot, heh heh.
    Muistan,kun itse ompelin lähes kaikki lasten vaatteet ja itselle, sekä sukulaisille.
    Kankaita ja tarvikkeita tuli ostettua "sisään" välillä turhankin paljon ja toki tarvikeitakin piti olla joka lähtöön.
    Vaan oli se inspiroivaa ja mieltä lämmittävää, kun sai uutta valmiiksi ja pikkutyttöset tanssivat uusissa juhlamekoissaan tuvan lattialla :-)
    Ahkerasti olet ommellut. Laukut ovat upeita. Niitä katsellessa miettii, että kaivaisiko koneen esille ja tekisi itsekin. Noh, katsotaan.
    Luovaa inspiraatiota edelleen, käyn kurkkaamassa aina vaikken kaikkea ehdi kommentoidakaan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu kyllä sitä pitää olla tarviketta valmiina, että sitten kun inspis iskee ja on aikaa, voi vaan ruveta hommiin. :)
      Nyt on nämä ompelushommat harrastuksena päällimmäisenä, kutkuttaisi kyllä taiteilla ja askarrellakin, mutta aikansa kutakin ja sitten taas innostuu jostakin muusta... :)

      Delete
    2. Näin on. Sitä on tehtävä mitä mieli tahtoo :-)

      Delete