Sunday, 30 April 2017

Maalissa!

Ompas ollut hiljaiseloa. Niin täällä blogissa kuin kaiken duunailun suhteen. Vietin tuossa pitkän viikonlopun mixedmedia-taiteilun parissa ja siinä kolmessa päivässä tuli saatua aikaiseksi aika monta kuvaa!

Kaikkia en saanut vielä kuvattua, niin esittelen tässä pari ensimmäistä ja odotellaan parempia valaistusolosuhteita, ettei tarvitse lopuista niin hirveän kellertävänsynkkiä kuvaversioita esitellä. :)

Tällä kertaa ajattelin panostaa ja kokeilla kuvansiirtoa valokuvista ja jestas, että se olikin hauskaa hommaa. Pienellä lisäyksellä sai melkoisen näyttäviä teoksia aikaiseksi.

Tässä on alkuperäinen ottamani kuva Eläinmuseon näytepurkkihyllystä:
valokuva
Siirrettynä se kääntyy pelikuvaksi, ja koska kuvassa oli tumma pohja ja huono valaistus, purkit jäivät alunperin hyvin viitteellisiksi vaaleiksi läiskiksi.
Mixed media, koko A4
Maalasin akryyleillä hyvin hentoisesti esiin hyllynreunoja, purkit ja koska kuvasta ei enää oikein selvääkään saanut, keksin itse hahmoja hyllyille ja purkkeihin. Nyt on myös useimmilla niistä pimeydessä kiiluvat silmät.

Toinen vastaava kuvansiirtotempaus sai alkunsa ottamastani kuvasta Helsingin keskustan alla kulkevasta käytävästä, Citykäytäväkö on nimeltään. Sattui tyhjä hetki, eikä siellä kulkenut ketään muita, niin nappasin kuvan oudosta shakkiruutulattiaisesta pylväikkötilasta.
valokuva
Mixed media, koko A4
Käytävästä tulikin avaruusasema. Käänsin kuvan peilikuvan lisäksi ylösalaisin, niin että ruutulattia tuli katoksi. Avaruusteema sai alkunsa, kun kuva siirtäessäni repesi tuosta planeettojen kohdalta. Reikiä peittämään sitten vähän niikuin itsestään syntyi planeettapallerot.

Kuvat on siirretty gessolla ja akryylimaaleilla pohjustetulle vesivärilehtiöpaperille Binderin avulla. Binder, myydään myös ihan kuvansiirtoaineen nimellä, on kirkkaaksi kuivuvaa akryylipohjaista tavaraa, jossa on voimakas liima mukana (jotenkin näin, ei kovin tieteellinen selitys). Tavalliselle kopiopaperille laserprintatun kuvan musteet siirtyvät, liimautuvat, binderin avulla pohjaan ja itse kopiopaperi hinkkaillaan kuvan kunnolla kuivuttua irti.

Sormenjäljet meinaavat kadota hinkkaushommassa, mutta ainakin nämä kuvat syntyivät hinkkausoperaation jälkeen hyvin hienovaraisella vaivannäöllä.

1 comment: