Friday 22 November 2019

Pussukoita ja muuta ompelua pitkästä aikaa

Kesän lopulla ompelin pari penaalia tarpeeseen. Tai tarve oli yhdelle pienelle mukaan otettavalle penaalille, mutta tein sitten kaksi.
Ylemmässä penaalissa on Barcelonasta ostettua papukaija-kangasta sekä Budapestiläistä talo-kangasta. Jee, matkamuistopenaali. :)
Toiseen hyödynsin jokin aikaa (vuosi?)sitten tilkkuilemani dresdenin lautas- tyynynpäällisen, josta en sitten loppujen lopuksi tykännyt käytössä. Nyt tilkku on käytössä plus tykkään siitä. :)
Nyt siivoilin ompelukamakaappia ja löysin parit keskeneräiset leikkelyt joista sitten päätin hankkiutua eroon.

Ekana valmistui noin about 4 vuotta sitten leikkaamani ja sipulilla painamani pellavapyyhe keittiöön. En tajua, miksi tästä on jäänyt reunakäänteet ompelematta ja miksi en ole kyennyt sitä tekemään... noin neljään vuoteen... äääh. Noh, nyt on pyyhe. Ja uusi lompakko. Ja pussukka.
 Alla sipulipainettu pellavapyyhe valmiina sekä latte-henkinen uusi lompakko! Lompakon osat olin leikellyt noin vuosi sitten, luullakseni. Oli aika sitten sekin ommella.

 Leikattuna oli osat myös johonkin pussukka-ajatukseen ja koska läjässä oli kaksi sopivan väristä vetskaria, tein sitten tälläisen "kaksi pussukkaa yhdessä-pussukan". En tiedä, mihin tälläistä pussukkaa tarvitsen, mutta onhan se kiva ja nätti ja kätevä!  ( :D )

No, ei se ompelu siihen jäänyt, vaan surautin myös uuden toilettipussukan sadetta pitävästä kernin tapaisesta lasten ulkoilukankaasta, jonka ostin jotain reppuajatusta varten vuosia sitten. Laitoin senkin sitten pilkkeeksi ja pois tekemispinosta.
Kaapista löytyi myös pala Barcelonasta ostamaani japanilaista ihanaa alpakka/laamakuvioista pellavaa, josta olin ajatellut koon vuoksi tehdä tyynynpäällisen. Nyt tein.
Varman päälle sitten surautin vielä yhden isomman penaalin kankaanpalasta, jonka sain ohimennen kaverilta. 
Luulen, että nyt voi hyvillä mielin olla seuraavat puoli vuotta ompelematta? No, kesken jäi vielä pussukka, jonka aloitin ja aion joululahjapakettiin, eli olisi vähän pakko vielä jatkaa. :D

No comments:

Post a Comment