Sunday 3 March 2019

Kortteja ja Art Journalia

Jipii, tässä on oikein ylpeä olo, että postaan tänne jotakin tekemääni, enkä ostamaani tarviketta.

Korttiaskartelin kokeillen uusia tekniikoita ja jippoja. Tein pohjia leimaillen vesivärejä ja Distress-värejä akryyliblokilla. Yksi niistä tuli tuli käyttöön korttiin:

Kortin oikeaan laitaan onnistuin suhraamaan jonkin liimaläiskän ja kun yritin pyyhkiä sitä pois, läiskän lisäksi laitaan jäi valkoinen suhru. Eli keksinen siihen päälle vielä jotain..

Monta taustaa odottaa vielä käyttöä, en tullut kuvanneeksi niitä, vaan pakkasin jo kasaan, joten niistä seuraavalla kerralla enemmän.

Kokeilin myös hauskaa, jos oikein muistan, "triple stamping"-nimellä googlesta/Youtubesta löytyvää tekniikkaa. Siinä kootaan kortin etumus kolmesta päällekkäisestä paperinpalasta, jotka liimataan kevyesti yhteen leimailun ajaksi. Sitten irroitetaan toisistaan, liimataan palat hitusen isommille taustapapereille ja sitten liimataan takaisin yhteen, niin kuin ne olivat.

Leimailin paljon käyttämiäni ötököitä ja liilasta kartongista tehosteväriset kehykset. Kun leimailee lomittain toistensa päälle oleville papereille, reunan kohtaan tuppaa jäämään "portaan" vuoksi valkoinen kolo. Tässä se ei haittaa!
Lopputulos on aika jännittävän näköinen ja näyttää vaivalloisemmaltakin valmistaa!

Kauan aikaa sitten kokosin gelliplate-printtisivuista kirjasen, johon tarkoitukseni on ollut suhrailla jotain luovaa, käyttää siis Art Journalina. Aika hiljaista on ollut kaikki nämä vuodet, mutta nyt kokeilin (viime postauksessa vilauttamaani) Jane Davenportin kasvoleimasinsettiä suoraan tähän kirjaan.
Leimasetissä on kasvojen ääriviivat ja useita irrallisia vaihtoehtoja silmiksi, nenänpääksi ja suuksi. Innostuin, kuin näin leimasetin, ja sillä leikkiminen oli todella hauskaa! Valmiille, epätasaisen väriselle pohjalle oli helppo alkaa rakentaa kasvoista tarinaa.

Vasemmanpuoleiset kasvot saivat kaveriksi perhoset, joihin kokeilin sellaista joskus kauan sitten näkemääni leimailuideaa, että Distress-muisteilla väritettyyn leimasimeen suihkastaan pinnalle vettä ja sitten painetaan. Tein sen värejä vaihdellen kolme kertaa päällekäin kumpaankin perhoseen.
Olipa kummallista, että tämäkin jippo muistui nyt mieleen ja kokeilin ensimmäistä kertaa, vaikka tuon vinkin näin jostain videolta jo varmaan vuosia sitten tai pari vuotta ainakin. :D

Oikeanpuoleiset kasvot kuuluvat mehiläiskuningatterelle. Teema oli aika itsestäänselvä lähtien lämpimän keltaisesta kuplamuoviprintillä kuvioidusta gelliprintistä. Näihinkin kasvoihin väritin leimailujen lisäksi vajostukset. Leimatut mehiläiset ja kukat vaatettavat kuningattaren.

1 comment:

  1. hienoja kortteja olet tehnyt! Tykkään varsinkin tuosta ötökkä kortista,kiva lisä nuo kehykset.

    ReplyDelete