Tuesday, 31 July 2018

Ostostilitys ja ensimmäiset ikinä housut

Nyt ompelin niin ripeästi, etten edes kerennyt postata kuvaa ostoksistani ensin! Eurokankaan laareista löysin pari viikkoa sitten kesähelteille sopivia kevyitä viskooseja, joista tuosta beigestä kerkesinkin jo ommella paidan. Paita pitäisi tulla myös tuosta lehtikuvioisesta ja sinapinkeltaisesta haluan jonkin neuletakin tapaisen huitulan... siihen ei ole vielä minkäänlaista kaavaa tosin, mutta nämä väritkin ovat syksyyn sopivammat ja saavat vielä hyvin muutaman viikon odottaa.
Oikean alakulman printtiviskoosista valmistui jo housut!

Nämä onkin ensimmäiset housuni ikinä ja olen aika innoissani. Legginssejä ei lasketa mukaan, ne nyt venyy päälle aina, mutta tälläiset joustamattomat kangashousut ovat olleet akilleen kantapääni. Pari kertaa olen hieman yrittänyt ja saanut aikaiseksi reisistä kinnaavia pusseja, jotka hiertävät pakaravaossa - ja luovuttanut.
Nyt tämä kuuma keli ja kevyiden, ilmavien housujen tarve laittoi motivaation kohdilleen. Purkasin vanhat hiutuneet Lindexin kesähousuni kaavoiksi ja sain niillä aikaiseksi suunnilleen istuvat housut.
 Helle-eleganssia itsetehdyssä topissa ja housuissa:
Muokkasin jo kaavaa ja kokeilen seuraavia housuja pienillä muutoksilla. Nyt vaan -uskokaa tai älkää- puuttuu kangasta.

 Onneksi tälläiset kesäkuuman lököhousut saavat vähän roikkua ja lerpattaa, mutta kokeilen seuraaviin vähentää etuosan pussitusta ja parantaa takaosaston istuvuutta. :)

Vaatekankaiden lisäksi EK:sta tarttui viimeksi mukaan maltillisesti yksi pala tilkkuilupuuvillaa, jota en voinut jättää:

No comments:

Post a Comment