Monday 23 July 2018

Helletoppeja!

Juuri sopivasti kesän kaikkein kuumimpien päivien alla leikkelin testiin pari uutta kaavaa. Molemmat on Suuri Käsityölehdistä, ja ylläriksi, kun useimmiten SK:n kaavat tuntuvat olevan suunniteltu ihan eri mittasuhteisille ihmiselle, näistä tuli ihan ok:t ensiyrittämällä!


Kiva saada uutta kevyttä vaatetta päälle helteeseen!

Simppeli toppi onnistui kivasti: vaikkei siinä ole mitään muotoa - tai juuri sen vuoksi - se on ohuesta viskoosikankaasta ihana kevyt huitulapussi päällä. Kangasta oli kauan haudottu niukka pala, ja sain topin leveyden leikattua pienellä lisäpalakikkailulla: takasivuilla on erisuuntaraitaiset kiilapalat. Niistäkin tuli ihan vaan hauska yksityiskohta.

Toinen kokeilu oli paita, jossa rintamuotolaskokset on siirretty hauskasti alaviistoon. Ohut puuvillakangas on Marimekolta ostettu kauuuuan sitten, ja vaikka se on ohut, se on ärsyttävän tönkköä. Niimpä ei tämäkään paita laskeudu mitenkään nätisti. Käyttöön se nyt kuitenkin tulee, mutta aika näyttää, siirtyykö tilkkulaariin kohta...


Samalla kaavalla ja superlaskeutuvalla viskoosilla (kreisishoppasin lisää viskooseja, tämä pala pääsi heti neulan alle) malli toimii paremmin ja seuraavasta yrityksestä tulikin ehkä lempparein paita vähäksi aikaa!

2 comments:

  1. Replies
    1. Kiitos! Nyt on niin ihmeellinen kesä: kaapin takanurkasta on saanut kaivaa käyttöön kaikki unohdetut ohuet kesävaatteet, eivätkä ne meinaa riittää, kun joka päivä hikoilee läpimäräksi muutamat vaatekerrat.. :D Vieläkin pitäisi ommella lisää vaatteita! Onneksi nämä ohuet viskoosit myös kuivuvat pesun jälkeen nopeasti! :D

      Delete