Sunday, 10 June 2018

Kesäfestarit ja shoppailut

Jei! Pienesti harmittelin, etten taaskaan viitsi maksaa itseäni Flow- tai Sideways-festareille tai oikeastaan millekään muillekaan festareille tänäkään kesänä. On ne festarit meinaan ihania ja elähdyttäviä tapahtumia: vaikka artistit näkee ja kuulee paremmin YouTube-videoilta kotona ilman ryysistä, rakkoja kantapäissä ja tupakansavusta tulevaa päänsärkyä, livenä oleminen ja näkeminen on jotenkin ihan toisen levelin juttu.

Mutta pääsinpäs sittenkin festareille, nimittäin Ommel-ompelufestareille Espooseen! En ole koskaan käynyt käsityömessuilla, joten en oikein tiedä, mikä näistä teki festarit, eikä messut, mutta ainakin pääsymaksuttomuus oli ehdotonta plussaa.
Nämä kankaat kerkesin tilata Majapuulta juuri ennen Ommel-festareita, ja olisinpa tajunnut, että ne olisi voinut tilata festareilta noudettavaksi, nyt parille 80cm pakko-saada-pätkälle tuli postikuluja 5,90e. :/  No mutta, näistä tulee t-paidat, tai ainakin tuosta salmiakkisesta, ötököistä en ole vielä ihan varma, mihin ne menevät.

Pääsipä nyt sitten yhdessä paikassa kerralla hypistelemään kaikki(?) Suomen printtitrikoot ja ostinkin nyt sitten paria neulosta, joista toinen oli haluamani värin pakanperäloppu, jota ei olisi edes saanut mitään kautta tilattua seuraavaan puoleen vuoteen ja toista en ollut nähnyt livenä koskaan + postikulut olisivat tulleet tilatessa päälle lisäkustannukseksi.
Marttojen kahvia ja pullaa ja muita eväitä tauolla ja sitten jaksoi taas jatkaa kierrosta..

Onneksi olen alkuvuoden aikana hamstrannut joko tilaten tai Kuusesta jo kaikki ihanimmat himotusprinttitrikooni ja suurimman osan niistä jo käyttöönkin ommellut. Joten festareilla saatoin paljolti ihastella myyntipöydillä kuoseja, jotka odottivat minulla jo kotona vaatekaapissa (tai oikeammin juuri nyt pyykkikorissa) taikka sitten ompelukaapissa odottamassa huippuideaa. :D

Nämä ostin: Vanja Sean 100% puuvillainen kissaneulos on ollut himolistallani ja rakastuin myös hieman vastaavanlaatuiseen Johanna K Designin luomuneuloksien pehmeyteen. Lepakkokuosi on aivan mahtavan ihana!!!

Ommelissa taisi todellakin olla edustettuina kaikki Suomessa suunnitellut ja osin jopa valmistetut trikoo- ja neuloskankaat. Ja niitä on yllättävän paljon! Toinen toistaan ihanampia värejä ja printtejä, nam. Suurin osa printeistä on melko lapsekkaita, ja ilmeisesti nimenomaan lasten trikoovaatteiden ompelu kotimaisten suunnittelijoiden kankaista on melko mittava harrastus.

Ostin myös: tylsän kätevänä ihmisenä Kangaskapinan pisteeltä kolmea about-kaikkeen sopivan väristä resoria.
Ompeluun keskittyviltä festareilta jäin kaipaamaan kuitenkin vielä kaikkia muita kuin trikookankaita: tilkku- ja muita käsityökankaita, muita kuin joustavia vaatekankaita, laukkuompelujuttuja ja ideoita ja kaikkia metalliosia ja muita oheistarvikkeita.  Ihan kiva näinkin, mutta tässähän oli vain pieni osa kaikesta ompeluun liittyvästä! :D

No comments:

Post a Comment