Tuesday, 19 September 2017

Quilt along - Seasonal Safari, rivi 1

Olen haaveillut katseenkestävän tilkkupeiton tekemisestä jo kauan, mutta olen halunnut keksiä siihen ihanimman mahdollisen idean ja päättää värit ja kankaat täydelliseksi komboksi.
No, tällä tavalla peitto ei ole oikein edistynyt.


Lisäksi ehkä hieman kauhistuttaa ja aloittamista jarruttaa ajatus täydellisen hienon päiväpeiton tekemisestä, kun ei oikeastaan osaa edes tilkkutöiden perusteita.


Kaukaa viisas ystäväni ehdotti, että osallistuttaisiin yhdessä juuri alkavaan "quilt along"-tilkkuiluun, jossa amerikkalainen kangas- ja tilkkudesigneri paljastaa tässä syksyn mittaan pari kertaa kuussa ohjeet aina peiton seuraavaan riviin. Kuka tahansa voi osallistua, ei vaadi ilmoittautumista! Projekti, Seasonal Safari Quilt, löytyy täällä, PolkadotChairin sivuilla.Lopuksi viimeistellään, tikataan ja reunustetaan peitto valmiiksi ohjeiden mukaan. Odotan saavani siis joululahjaksi viimeinkin sen kaipaamani sängynpeiton! :D

Ensimmäinen riviohje paljastettiin perjantai-iltana ja lauantaina kävin EK:n tilkkulaareilla "hakemassa jotakin vanhojen varastojeni lisäksi", jotta kankaat riittäisivät. En ollut ihan täysillä motivoitunut, koska peittomalli oli mielestäni aika tylsä.
Pieni täydennysreissu lähti kuitenkin vähän käsistä, kun löysin (jo toista erilaista!) asuntovaunukangasta ja kokosin sitten koko peittoon riittävät ja tähän camping-kankaaseen mätsäävät kankaat samantien. Se oli hyvä ratkaisu, sillä omista varastoistani peitosta olisi tullut melkoinen sillisalaatti.

Nyt odotan ihan innolla, että saan ihanan, täydellisen, teemaltaan ja sävymaailmaltaan mietityn karavaanaripäiväpeiton. Ensimmäinen rivi valmistui sunnuntaina ohjeen mukaan ja nyt odotan seuraavaa riviä!Nämä asuntovaunut edustavat minulle romanttista haavetta ikuisesta lempeästä kesästä, raikkaista aamuista luonnonhelmassa ja vapaudesta mennä paikasta toiseen oma koti mukana. Jos joskus pääsen asuntovaunu- tai asuntoautoreissulle, otan tämän peiton mukaan.  <3

No comments:

Post a Comment