Sunday, 25 December 2016

Joulunvihaaja lämpenee


Tänä vuonna tuli askarreltua siis jopa joulukortit -ja ehkä tämänkertaiseen jouluinnostukseen liittyy, että viimeinkin sain myös tahtoni läpi ja vietettyä joulua mukavasti kotona Raksun kanssa. Vuoden pimeimmän ajan juhlanvietto oli tänä vuonna siis ehkä sellaista kuin sen kuuluisi olla: mukavaa oloa lämpimässä sisällä, lautapelejä, hyvää ruokaa hyvässä seurassa.

Hauska 1700-lukuisen mallin mukaan tehty BIRIBI-lautapeli oli viimevuotinen joululahjani lautapelejä harrastavalle Raksulleni. Nyt kerettiin testata sitä ensimmäisen kerran. Sopi linnatunnelmaan kynttilänvalossa, vielä kun olisi pukeutunut peliä varten silkkiin ja turnyyreihin. :)
Pari viikkoa sitten löysin kirppikseltä hienot House Doctorin kynttilätuikut. Pidän timanttisesta muodosta ja metallin ja lasin yhdistelmästä.
Perinteisesti aikuisiässä joulu on minulla ollut rättiväsyneenä 17 päivän vapaattoman työputken jälkeen väkisin raahautumista paikasta toiseen, yleensä pakkasessa tai myrskyssä bussipysäkeillä tuntitolkulla jäisenä seisten. Ja sitten järkyttävän kolmen päivän väkinäisen olon ja riepotuksen ja ällöttävänmakuisten limppujen ja loorien väkisinnielemisen jälkeen raikkaana taas töihin. Ellen ole ollut 40 asteen kuumeessa ja keuhkotulehduksessa. Ehkä ei ihme, että olen vihannut joulua?
No mutta, kaksi kokonaista päivää kotona! Olen innoissani! Paketista sain muun muassa ystävältäni upeat itseneulotut sukat. Aivan ihanat, en taida raaskia käyttää näitä edes, etteivät nuhjaannu!


2 comments:

 1. Joulu on kyllä voimia vievää, vaikka ei olisi töissäkään. Silloin vaan kaikki olettavat, että sinä ehdit tehdä sen ja sen, kun et ole töissä. Ja autettavia on monta.
  Hyvin meni kuitenkin tänä vuonna ja nyt saan olla jo omillani ja rentoutua.
  Oikein hyviä loppuvuoden päiviä, kohta saamme taas aikaa kokonaisen uuden vuoden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niimpä, kyllä taitaa joulussa olla kaikilla omanlainen kivirekensä.. :) Onneksi ehdit myös rentoutumaankin! :)

   Delete