Tuesday, 27 December 2016

Bambua pöytään! Tiskirätit ja tawashi


 Jo muutaman viime vuoden ajan joulupukki on kanniskellut täältä päin bambulangasta virkattuja rättejä ja viime vuonna ensimmäisen kerran myös tawashi-pesimiä. Ensimmäiset tawashit tein akryylilangasta, koska totesin sen olevan oivallinen kattilankiillottaja tiskauspuuhissa. Nyt tuli bambuinen versio hellävaraiseen ihmisnahan puhdistustarkoitukseen.

Tawashin tekemiseen löytyy ohjeita googlaamalla ja tällä kertaa löysin tämän ohjeen, jota seurasin.
Tiskirätin täydellisen "kaavan" taisin äkätä joskus jostain blogista (? kiitos vain, linkkaan jos joskus löydän sinut): tälläinen kaksi riviä pylvästä ja yksi reikäkerros näyttää kivalta ja tekee rätistä ilmavamman ja siis myös todennäköisesti nopeammin kuivuvan, kuin ilman reikäkerrosta. Olen ehtinyt näitä tehdä myös ilman reikiä ja eriväriraitaisia ja raitasiksakkia.. mutta on tainnut olla aina niin kiire pakata ne lahjapusseihin, etteivät ole kuviin ehtineet! :D
Bambu on siitä sopiva rätti- ja kylpemispesinmateriaali, että bambu on luonnostaan antibakteerinen kuitu, joka ei siis pitäisi hirveästi kerätä itseensä haisevia bakteereja. Ja toisekseen, bambu kestää oivallisesti 60 asteen konepesua, ihan vaikka kuinka usein. :)

No comments:

Post a Comment