Friday, 24 June 2016

Kirjankansi-haaste, 3/6

Reseptivihkosemme/-leikekokoelmamme kaipasi todellakin pientä päivitystä ja kansia ympärilleen. Otin kansituunauksen uhriksi puoliksi käytetyn kovakantisen kierrelehtiön ja liimasin ja kirjoitin sen sivuille vain suosikkireseptimme. Koska sivuista oli osa jo käytetty ja revitty pois, kirjasessa on runsaasti tilaa liimata tavaraa jäljellä oleville sivuille.
Vanhat kannet pohjustin ensin valkoisella gessolla.

Uudet kuviot kansiin tein Gelliplaten avulla, nostaen värin levyn pinnasta pakkausteipillä, jolloin kirjan kannet saivat samalla veden ja tomaattikastikkeen kestävän pinnan. Pakkausteippi tarttuneiden värien ja kuvioiden kera liimaantui vielä hyvin suoraan kirjan pintaan. Kannen mitalla on kolme pakkausteippisoiroa vierekkäin:
Toisesta suunnasta pyhitin kirjan ruoka- ja leipäresepteille, ympärikääntäen sivuilla löytyy makeiden leipomusten ohjeet:
Sitten kun reseptit vastakin muistaisi kirjoittaa tai liimata talteen edes tällä ruuat ja makeat-jaottelulla kirjan eri puolille, epätoivoinen ohjeiden etsiminen on hitusen helpompaa. ;)

Tässä vielä lähikuvaa kansista:

Ruokareseptipuolen kansissa tuli käytettyä mm. itse tekemääni appelsiininkukkaleimasinta.

Herkkupuolen kansissa on mm. kuplamuovin avulla painettuja ympyröitä, jotka itselleni toivat mieleen granaattiomenan sisuksen.

11 comments:

 1. Piti sitten tubettaa gellyplatekin... okei, vaan tuo pakkausteippi-idea oli mainio, että vielä tarttui liimapintakin. Hienoa painojälkeä syntyi!
  Ideoiden jakaminen ja erilaisten materiaalien löytäminen onkin teemataiteessa se mukavin puoli!

  ReplyDelete
 2. Oi että on kaunis ja upeaa pintaa.
  Ihanaa Juhannusta Sinulle

  ReplyDelete
 3. Hienon pinnan sait aikaan ja roiskeen kestävän myös!!

  ReplyDelete
 4. Hienoa pintaa sait kirjasi kanteen. Kyllä kirjasta on reseptejä helpompi selata noin jaoteltuna.

  ReplyDelete
 5. Upeaa pintaa! Pitää varoa, ettei kokatessa likaannu hieno kannet.

  ReplyDelete
 6. Mainoit kannet ja koko kirja käytännöllinen.

  ReplyDelete
 7. Idea rikasta, hienot kannet!
  Nyt löytyy hyvin herkut ja muut syötävät.

  ReplyDelete
 8. Hienosti toteutetut kannet, olen joskus itsekin kokeillut pakkausteippitekniikkaa kuvansiirtoon, mutta tämä oli uutta. Ja loistava idea pitää makeat ja suolaiset omilla puolillaan kirjaa!

  ReplyDelete
 9. Hienosti toteutetut kannet, olen joskus itsekin kokeillut pakkausteippitekniikkaa kuvansiirtoon, mutta tämä oli uutta. Ja loistava idea pitää makeat ja suolaiset omilla puolillaan kirjaa!

  ReplyDelete