Tuesday, 27 October 2015

Vuosipeitto!

Vuoden kestoinen vuosipeittoprojektini on valmis. Oli suurimmalta osalta valmis oikeastaan jo elokuussa, sillä aloitin syyskuusta 2014. Joka kuukausi valitsin lankavarastoistani kolme väriä, jotka mielestäni kuvasivat kyseistä kuukautta parhaiten. Jos jokin lanka loppui kesken, korvasin seuraavalla jämäpätkällä, joka oli sinne päin.

Idean lainasin luvalla Seijasiskon blogista, jonne törmäsin vähän reilu vuosi sitten vahingossa: http://punalanka.blogspot.fi/2014/09/vuosipeiton-syyskuu.html

Olen odotellut sopivaa aurinkoista päivää tai muuta tilaisuutta tai älynväläystä, miten saisin valmiin torkkupeiton kuvattua nätisti. No ei sellaista älynväläystä taida tulla, joten tässä valmis vuosipeitto roikkumassa tuolin nojalla ja levitettynä lattialle tummalle matolle.
Vasemmasta yläkulmasta rivi oikealle on tammi-helmi-maaliskuu, ja tammikuun alapuolella on huhtikuu jne. vasemmalta oikealle. Alin rivi on loka-marras-joulu.
Hieno ihminen jaksaisi pingottaa peiton, jotta se näyttäisi symmetriseltä.

Pääsin kyllä eroon aikamoisesta läjästä lankaa ja langanjämiä. Ennen kaikkea olen kyllä ylpeä itsestäni, että kykenin näin pitkäkestoiseen projektiin ja jaksoin ja ehdin ja muistin tehdä sitä kaiken kiireen keskellä eteenpäin koko ajan. Ja kaikki langanpäät on päätelty! :D

6 comments:

 1. Ooh, siitä tuli upea. Ahkera sinä :-) Hieno tapa hyödyntää lankajämät ja tulos kaunis. Tästä on iloa pitkäksi aikaa. Onnittelut vuosiurakan valmistumisesta.

  ReplyDelete
 2. Onneksi olkoon! Aikamoinen urakka! Tuolilla värit ovat erityisen kirkkaat ja kauniit.
  Hieno idea! Mistä tämä alunperin lähti liikkeelle? Niistä jämälangoistako?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tuolilla värit ovatkin oikeammat, kun alemmassa kuvassa peitto on tummalla matolla joka synkistää ilmeen. Olin pitkään ajatellut, että ensinnäkin haluaisin kivan torkkupeiton (kun omistin vain pari nukkaantunutta kamalaa fleecepeittoa) sohvalle ja toiseksi, että haluaisin tehdä sellaisen itse. Tämän vuosipeitto-idean löysin netistä eräästä blogista (linkki vanhassa blogissani ja en nyt enää muista/löydä) ja innostuin! Sen sijaan, että olisi tarvinnut ostaa kilokaupalla uutta lankaa jotakin tälläistä projektia varten, saatoin vielä hyödyntää kaikki yksinäiset kerät ja keränperät.

   Delete
 3. Tulipas komea peitto ja idea aivan loistava. Onnittelut valmistuneesta peitosta :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kunhan ehdin, niin pitää vielä kaivaa esiin krediitit blogiin, josta idean luvalla lainasin. :)

   Delete