Saturday, 17 March 2018

Synttärikortteja

Kiitos peruskoulun, suhteeni vesiväreihin on edelleen hieman traumaattinen. Päätin nyt kuitenkin kokeilla tälläistä ideaa: hyödyntää vesivärin ominaisuutta levitä märällä pinnalla. Saatoin nähdä jonkin videon, josta sain idean kokeilla.


Ja näistähän tuli aika makeita! Tein kukintojen kohdalle pelkällä vedellä ensin haluamani muotoiset "lätäköt" ja lisäsin sitten vesiväriä. Ensin vaaleaampaa koko alueelle, ja sitten syöttämällä kukan juuresta aina tummempaa väriä, joka sitten levisi märällä pinnalla eteenpäin.

Olin suorastaan äimistynyt siitä, että se toimi näin hyvin.
Lisäsin kapealla mustalla tussilla varret ja yksityiskohtia ja vesivärillä lainehtivaa nurmikkoa ja roiskeita.

Äimistyneisyys kertoo siitä, että huolimatta tosiasiasta, että peruskoulussa 9 vuoden ajan kaikki piirrustukset piti pilata lisäämällä niihin vesiväriä, en ole koskaan tajunnut, miten tätä mediaa pitäisi käyttää.
Tämä oli niin kivaa ja nopeaa korttiaskartelua, että täytyy muistaa tämä.. Nyt on kaverille kortti ja pari ekstrakappaletta varastossa!


1 comment:

  1. Hienoja. Vesivärit ovat mainiot värit. Minä olen aina niistä pitänyt, ei koulu aiheuttanut onneksi minulle minkäänlaista traumaa niiden käyttöön.

    ReplyDelete