Monday, 12 February 2018

Älä-osta-mitään-kuun shoppailut ja inspiraatiota Rut Brykin keramiikasta

Julistin tammikuun älä-osta-mitään-kuukaudeksi. No, se meni vähän mönkään, joten yritetään samaa helmikuussa uudestaan. Helmikuu on puolessa välissä ja ... no, olen ostanut VAIN nämä:

Gaudeamus Kirja & Kahvi -kirjakaupasta olisi tehnyt mieli ostaa mukaan sylillinen mielenkiintoisia kirjoja, mutta SÄÄSTIN sortumalla vain söpöön pieneen vihkoon, sticky notes-muistilappuihin ja ihanan värisiin puukyniin, joissa toisessa päässä on samasta väristä kirkkaampi ja toisessa murrettu sävy. Niin kauniit!

Kävin viikonloppuna Turussa ja koska siellä on Kauppiaskadulla aivan ihana askartelu-taiteilukauppa (suosittelen) ja jonne huolellisella suunnittelulla ehdin sen rajoitetusta lauantaiaukioloajasta huolimatta (vain klo 14 asti), poikkesin siellä estottomasti aikoen hankkia jotakin kivaa. Sen lisäksi, että oikeasti tarvitsin punaista leimaväriä, mukaan tarttui oranssia, ihana kukkaleimasin, tipu-washiteippi, minikokoisia niittejä (muistaakseni minulla on vain pastellivärisiä tuollaisia, joten tietenkin tarvitsen metallisävyisiä) ja viimeisenä heräteostoksena kissariipuksia, joista en tiedä, mihin ne ikinä sopii. Mutta kuten sanonta kuuluu: aika tavaran kaupittelloo.
Askartelukaupassa tunsin näköjään suurta viehtymystä kaikkeen oranssiin ja persikkaiseen, ja settiä täydentääkseni säästin mukaan oranssit servetit käymistämme kahviloista. Askartelumateriaalia! :D

Turusta tarttui mukaan myös pari pientä kangaspalaa (siis, todella vaatimatonta!), kun piti tietysti poiketa tutkaamassa paikallisten käsityöyrittäjien KLO ja Kui -designien shopit. KLO Designin puodin puolelta löytyi yllättäen tilkkulaari, jossa oli jämäpaloja heidän käsinpainamistaan kankaista. Olihan niitä kaikkia ihan hauskoja, mutta todella ihastuin vaan tälläiseen naamaprinttiin, jota löysin palan sekä mustana että pinkkinä värivaihtoehtona. Näistä saa jotakin pientä laukkua tai pussukkaa taas aikaiseksi.
Varsinainen syy Turkuvisiittiin oli (sen lisäksi, että Turku noin ylipäänsä ei petä koskaan) Turun Taidemuseossa oleva Rut Brykin tuotantoa esittelevä näyttely. Sama näyttely oli taannoin Espoon EMMAssa, mutta koska kympin maksaminen seutulipuista ja pimeään Espooseen matkaaminen tuntui silloin ylivoimaiselta, maksoin nyt sitten saman verran Onnibussilipuista Turkuun. Ja uskon, että Turulla ehdottomasti oli enemmän annettavaa kuin Espoolla. Ensinnäkin, saavuttuamme kävimme ihan mahtavalla brunssilla, jossa oli tarjolla niin tervasilakkaa kuin käpykakkuakin. 2018, never forget. :P
Rut Bryk, Taikalaatikko-näyttelystä

Rut Bryk, Taikalaatikko-näyttelystä

Rut Bryk, Taikalaatikko-näyttelystä

Rut Bryk, Taikalaatikko-näyttelystä

Rut Bryk, Taikalaatikko-näyttelystä

Rut Brykin näyttelyä suosittelen vahvasti! Näyttelyssä oli ihan mahdottoman tuntuista pitää näppinsä erossa teoksista, joissa lasitettu ja lasittamaton keramiikka kutsui koskettamaan. Tuli ihan valtava himo päästä keramiikkakurssille ja läträämään lasitteilla. Ja kyllä noista tuli ATC-askartelukutkutuskin, varsinkin kun katsellessa laukussa painoivat tuoreet askarteluostokset. :P

2 comments:

  1. Vähän olet ostanut :D itse villiinnyin Lidlissä tänään. Siellä oli akryylimaaleja, mousseja ja kaikkea ihanaa mömmöilyihin ja mixedmediatöihin. Upea tuo näyttely.

    ReplyDelete
  2. Joo näissä shoppailujutuissa kyllä menee koko käsi, jos antaa mömmöille pikkusormen... ;D Mutta kyllä ne kaikki aina tarvitaan, ennemmin tai myöhemmin! :) Joskus ostin Lidlistä akryylimaaleja, ja ne olivat niin vähäpigmenttisiä, että ensin vähän pettymys... mutta toisaalta sitten osoittautuivat toimivan hyvin, jos haluaa luoda läpikuultavia pintoja. :)

    ReplyDelete