Wednesday, 23 August 2017

Viisas ostaa halvemmalla


En ymmärrä joitakin asioita, kuten esimerkiksi uudenvuodenraketteja. Räjäytellään rahaa taivaalle? En tajua.

Sen sijaan on helppo ymmärtää, milloin rahaa säästyy järkevästi. Esimerkiksi silloin, kun kangaskaupassa on -20% ale, ylipäänsä palalaareilla sekä Tallinnassa. Olen säästänyt varmasti satasen tällä viikolla. Ei puhuta siitä, paljonko rahaa meni.


 EK:n palalaarilöydöissä säästin ainakin 10e/metri verrattuna jos jostakin kumman syystä olisin tilannut jostakin kaksi kertaa kalliimmalla tilkkukankaita. No en tilaa, koska siinä ei ole mitään järkeä, kun kivoja tilkkukankaita löytää aina myös edullisemmin. Ja mun tilkkukankaat alkaa oikeasti olla aika lopussa, sillä ne jo mahtuu yhteen (1!!!) isoon säilytyslaatikkoon. Tai ei ehkä enää.


 Ostin Kangaskapinasta juuri hetki sitten myös vihreää ja mustaa trikoota, joista on tulossa legginssit, mutta en ole vielä ehtinyt tehdä niitä. Sitten pärähti -20% tarjous ja olihan se pakko säästää tulevista ostoksista. Mustaruudullisesta ja petroolista trikoosta aion joskus ennen kuolemaa tehdä mekot, yläkulman räikeistä lycrista aion yritää tehdä tosi sporttisen vinkeät leggarit ja maltillinen pala norppakangasta on Armaksen kalsareihin.


Tallinnan Abakhanista tarttui mukaan tosi halvalla (noin keskimäärin 6e/metri varmaankin) melko hurja musta-harmaa ja nätti sinipohjainen ruusutrikoo käyttömekkokankaiksi. Trikookäyttismekkoja alkaa olla kohta koossa vuoden jokaiselle päivälle, ainakin suunnitelmia niistä.

Kaktuksesta tulee peruspaita ja vihreästä tikatusta maailman ihanin pehmeä syysjakkutakki (eli menee odottamaan laatikkoon muiden täydellisten jakkutakkikankaideni joukkoon sitä armon vuotta, kun jaksaisin tehdä jotakin jakkutakin kaavojen eteen).


Vielä esittelen pari tilkkukangasta Abakhanista (ihanat ja näille tulee ihan varmasti käyttöä heti!!) ja aletaan päästä tosisäästöjen kimppuun: vetskareita on laatikollinen, mutta ne alkavat loppua, ja täydellistä väriä ja mittaa ei enää ihan yhdellä ranneliikkeellä meinaakaan löytyä projekteihin! Joten piti hieman täydentää varastoja.

Nepparit ovat testiin, ja jos ne käyvät Prymin Vario-pihdeillä kiinnitettäväksi ja ovat laadukkaita, tulen säästämään tulevaisuudessa vieläkin enemmän ja ostan näitä. Kaikissa sateenkaaren väreissä. Varmuuden vuoksi.

Kuvassa on lisäksi tukikangasta, jota kuluu koko ajan, kaksipuolesta liimaharsoa, jota oikeasti olisin tarvinnut jo monta kertaa jos olisin viitsinyt tehdä jotain sellaista, jossa sitä olisi ehdottomasti tarvinnut, sekä olemassa olevien metrien lisäksi 20 metriä framilonkumpparia. Koska se saattaa loppua maailmasta ennen kuin Antarktis sulaa.


Tässä on reppuhihnaa ja härpäkkeitä noin vähintään seitsemään reppuun, jotka aion ommella ja käyttää puhki seuraavan puolen vuoden sisällä, olemassa olevien neljän-viiden repun lisäksi, joista käytän yhtä.

Reppunauhojen alapuolella on kolmea erilaista hauskaa vinonauhaa, joita vihaan käyttää, koska en osaa kiinnittää niitä siististi.

Suhteessa eniten rahaa paloi, eikun siis säästyi,  hyvään leikkuriin ja hyvään tilkkuviivaimeen. Luulen, että tulen olemaan näistä ostoksista tulevaisuudessa vieläkin tyytyväisempi kuin olen nyt, kunhan opettelen käyttämään niitä.
 


Lopuksi osasto huipputarpeellisia ihania pieniä härpäkkeitä. Muovipussiin on tungettuna kuutta eriväristä terenauhaa. Pitäähän niissä olla valinnanvaraa. Harmaa on heijastava! Pari puuvillanauhaa sopivat vaikkapa lahjanauhoiksi, ikäänkuin koskaan paketoisin lahjoja ylipäänsä, saati nätisti. Mutta voisin jatkossa olla ihminen, joka tekee niin. Kirjontalangoistani puuttui kokonaan siniset ja ruskeat sävyt, koska en pidä niistä. Mutta saatan tarvita joskus.

Keskimmäisessä rivissä vasemmalta on kauan oikeasti kaipaamiani pieniä säätösolkia laukun hihnoihin. Koneneuloja tarvitsee ihan koko ajan ja varastoissa näkyi jo pohja. Ompelulankaa nyt ehkä oli jo ennestään riittävästi omiksi tarpeiksi, mutta varmuuden vuoksi kannattaa omistaa riittävästi kaikkeen sopivia sävyjä.

Alimmassa rivissä on huikeaa inspiraatiota odottamassa laukunpohjaniitit, lääkärinlaukun lukkomekanismi sekä pari nahkasoljen kiinnitystappia.  Vaaleanpunainen muoviklipsilukko tarttui mukaan jotenkin varmuuden vuoksi, koska nyt on vaaleanpunainen kausi. Tarvitsin lisää wonder clipsejä, joista piti tietenkin valita vaaleanpunaiset, ja koska aina pitää ostaa jotain tyhmää, josta ehkä kiittää itseään myöhemmin, ostin metrin vaaleanpunaista pompulaterenauhaa.

Tässä siis hieman tavoitetta ja rompetta tuleviksi ajoiksi! Mutta kyllä oikeasti taas vilisee päässä ideoita kaikesta, mitä haluaisin tehdä ja käyttää näitä kaikkia. Katsotaan, mitä seuraavaksi syntyy. :P

No comments:

Post a Comment