Sunday, 30 October 2016

Ompelun hurmaa - vaatelauantai

Tapaan aina sanoa perusteluna kangasostoksilleni, että vaikka juuri ostetuista kankaista ei heti tulisikaan tehtyä mitään, niistä saa inspiraation tehdä jotain vanhoista varastoista. Tällä viikolla toteutui sekä että: piipahdin Marimekon ysmyissä ja  pakko-saada-ostin pari uutta kangaspalaa. Tällä kertaa oli heti kirkkaat visiot, mitä niistä halusin, ja toteutin suunnitelmani heti pari päivää myöhemmin.

Koko lauantai meni ommellessa, kirjaimellisesti ompelukone sauhuten. Meinasi nimittäin syttyä tuleen koko vehje tai ainakin haisi ja savusi niin, että tempaisin johdon seinästä ja heivasin koneen kylppäriin siltä varalta, että se olisi roihahtanut. :D
Mutta eipä se, ja savun hälvettyä ja koneen jäähdyttyä kyllä se vielä toimikin ja sain helmasaumat, vyönauhat ja viimeiset resorit paikoilleen. Mutta nyt kyllä on ostoslistalla oikeesti se sammutuspeite... :D  Ja jossain vaiheessa varmaankin uusi ompelukone!

Pitkä päivä meni siis ompelukoneen äärellä ähräten ja lattialla leikkuiden kanssa kontaten ja lopputuloksena sain sitten vaatekaappiini täydennyksenä Marimekkokankaasta tunikan (jota pitää vielä fiksata pienemmäksi, pyörii ja valuu päällä käytössä vähän liikaa):
Harvinainen vessanpeilikuva! Ehdin sunnuntaina tunikaa jo kokeeksi ulkoiluttaa.
..ja toisesta Marikankaasta (taas yhden) kynähameen. Tässä vaan vilautus viikattuna henkarissa, se on polvipituinen ja muuten musta, mutta helmassa tuollainen piparkakkureunakuvio ja loput muutama sentti helmasta harmahtavan liilaa. Minusta aivan mahtava kangas, ja laadultaan mukavan jämäkkä ja paksu ja silti elastaanin ansiosta joustava. :)
Helma henkarilla.
Siinä kun kangaslaatikon äärellä olin, huomasin edelliseltä EK-ostelulta kotiutuneen ötökkätrikoon ja siinä sitten äkkiseltään pyöräytin niistä leggarit. Inhoan tälläisiä "ommella pyöräytin ja hetkessä surautin"-ilmaisuja, mutta nyt tässä 8-tuntisen tunikasäädön jälkeen tosiaan tuntui, että simppelit housut valmistuivat silmänräpäyksessä. Vaikka kai siihenkin vähän enemmän aikaa meni.
Hauska ötökkätrikoo. Kaupan päälle saatte ihastella kinesioteippauksia ja levinneitä liimoja kintuissani. :)
Jossain välissä vielä pussukankin tein, sen esittelen omassa postauksessaan! :D  Oli kyllä varsinainen teho-ompelupäivä. Olisipa tälläisiä päiviä useammin. :)

2 comments:

 1. Voi hyvät hyssykät sinua! Olet sinä aika tehopakkaus!
  Tunikasta tuli kyllä hurmaava. Ensiksikin, tykkään kankaasta tosi paljon ja toiseksi malli on herkullinen.
  Myös muut ompelusi onnistuneita, hyvä sinä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä olikin sitten vähintään puolen vuoden ompelut yhdellä rysäyksellä! :D Mutta nyt on lisää ideoita, mitä kaikista olemassaolevista kankaista pitäisi saada - ehtisipä ja raaskisipa vain taas istumaan päiväksi aloilleen. :) Kiitos kiitos, tunikan mallista en muuten voi ottaa täyttä kunniaa, kopsasin idean vanhasta kirppislöytöpaidasta. :P

   Delete