Tuesday, 1 December 2015

Croquis

Krokiita on tullut piirrettyä pari kertaa viime aikoina, ja perjantaina on tulossa vielä yksi ilta. Aikaisemmin olen joskus 10 vuotta sitten käynyt pari ensimmäistäni kertaa piirtämässä croqiita, silloin ihan ilman mitään ohjausta. Nyt on tullut hyviä vinkkejä roppakaupalla lähtien erilaisista tavoista pitää kynästä kiinni, hahmottamista muodon, viivan tai valon tai varjon kautta, ja tänään kuulin ensimmäistä kertaa lyhennyksistä. Ja saatiin niihin joku vinkkikin, miten hahmottaa. Läiskäsen tähän läjän aikaansaannoksia tältä päivältä ja lisää myöhemmin.. tulipa piirrettyä tanssivaakin mallia tuossa pari viikkoa sitten - ja sepä oli hauskaa!
n. 3cm pikaminimiehiä raahamassa matkalaukkua

n. 3cm pikaminimies
Alkulämmittelyä

 lyhennysharjoitusValo-varjo-kokeilu, joka toimii vain kaukaa katsottaessa ja/tai siristellen silmiä :D
loppupäivästä aina vain graafisempaa jälkeä...

lyijykynä, tussi

4 comments:

 1. Hieno ja mielenkiintoinen sarja. Hyvin olet läksysi oppinut, lyhennykset antavat syvyyttä ja liikettä, varjot muotoja... Elävää kaunista viivaa!

  ReplyDelete
 2. Upeita olet piirtänyt. Mukavaa oppia uutta. tuota voisin minäkin ilolla opetella :-)

  ReplyDelete
 3. Upeita aivan kaikki! Itse en ole koskaan tätä kokeillutkaan, sillä olen aikamoinen nyhrääjä, kun piirrän. Ehkä pitäisi kokeilla ja haastaa itsensä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vanhalle nyhrääjälle on erityisen hauska kokemus piirtää vaikka vasemmalla kädellä, silmät kiinni, isolla liikkeellä ja/tai uudella tavalla kynän päästä kiinni pitäen. Tulos on ennalta-arvaamaton! Ja paperia se vain on, eikä ole mitään tarvetta onnistua. :)

   Delete